Tradicionalno in sodobno

Od rokodelskih obrti do visoke umetnosti

Galerija Kambič | staro mestno jedro Metlike | Hiša dobrot Bele krajine | kosilo | Osnovna šola Bistra Buča | Krajinski park Kolpa | Šokčev dvor

Dodatne informacije in booking

Doživetje vključuje:

Umetniška zbirka Kambičeve galerije

Ogled izjemne zbirke Galerije Kambič, ki sta jo mestu Metlika poklonila akademik dr. Vinko Kambič ter operna pevka, sopranistka Vilma Bukovec Kambič. Zbirko nacionalnega pomena tvorijo dela kiparjev in slikarjev, med njimi najdemo delanajvečjih slovenskih umetnikov Mušiča, Jakopiča, Tisnikarja, Jame, Jakca in drugih. Posebna spominska soba je posvečena tudi donatorjema.

Staro mestno jedro Metlike in Hiša dobrot Bele krajine

Starodavno mestno jedro leži na vzpetini med Bojico in Obrhom ter ga ustvarjajo trije mestni trgi. Nad njimi se dviguje Metliški grad, kjer danes domuje Belokranjski muzej in v neposredni bližini Slovenski gasilski muzej. Obisk Hiše dobrot Bele krajine, kjer imajo navoljo za nakup lokalno pridelane izdelke iz Bele krajine, od vin pa vse do moke in domačih mesnin.


 
Domače kosilo na turistični ali izletniški kmetiji. Za kosilo dve vrsti juh, glavna jed s prilogo, solata in sladica.

Smeha polna ura v Osnovni šoli Bistra Buča

Zabavno-smešna-krohotajoča-solz smeha polna ura po navdihu humorista Tonija Gašperiča. Znašli se boste v osnovni šoli leta 1958. Se še spomnite kako smo pozdravljali učitelja? Kdaj ste nazadnje risali s kredo po zeleni tabli? Boste vi dežurni? Pod taktirko ‘strogega’ učitelja, se boste podučili o naravi, geografiji, vinih in ostalih pomembnostih Bele krajine.

Belokranjske tradicije v Šokčevem dvoru

Izjemen spomenik arhitekturne, rokodelske in življenjske dediščine stoji v vas Žuniči. Interpretacija dediščine nas popelje od spoznavanja lokalnega okolja Krajinskega parka Kolpa, do pridelave in predelave lanu, konoplje in volne pa vse do načina življenja in dela prebivalcev hiše od turških vpadov pa vse do izseljenstva zaradi trtne uši. Ste že kdaj prebirali skoraj stoletje staro časopisno reklamo za čevlje in galanterijo? No. Tukaj lahko?  

Zaključek in povratek proti domu

 

Pošlji povpraševanje

Cena:

36,00€/osebi
Posebna ureditev - potovalne agencije (98. člen ZDDV-1)
Cena je določena na minimalno 40 potnikov. V kolikor se število potnikov spremeni, dopuščamo možnost spremembe cene potovanja. Za naročilo se šteje izdana naročilnica ali potrditev preko e-pošte. Z naročilom se strinjate z Pogoji poslovanja objavljenimi na spletni strani www.bravina.si. Cena se lahko spremeni glede na število oseb ali glede na dodatne gostinske storitve.

Cena vključuje:
Ogled Kambičeve galerije, ogled starega mestnega jedra Metlike in Hiše dobrot Bele krajine, bogato kosilo na turistični kmetiji, animacijsko doživetje v OŠ Bistra Buča, animacijski ogled KP Kolpa – Šokčev dvor, strokovno turistično vodenje po Beli krajini, organizacijo in izvedbo potovanja, DDV.

 

Zakaj z nami?

Predstavitev ekipe Bravina Experience

Peter Črnič
Peter Črnič
avanturist | vodja | svetovalec

Peter se je na svojih potovanjih že neštetokrat izgubil in zmeraj vrnil z novimi dogodivščinami. Kljub temu, da je strokovnjak s področja hotelirstva, je zaljubljen v naravo in naj vas ne preseneti, če ga srečate z nahrbtnikom sredi gozda.

Gregor Jevšček
Gregor Jevšček
turistični vodnik | raziskovalec | organizator

Gregor je Belo krajino preveslal, prekolesaril, prehodil, prevozil in raziskal. Kot etnolog in kulturni antropolog pogleda za vsak vogal in povsod odkrije kakšno pravljico ali mitološkega junaka, skritega v drevesnih krošnjah ali pa pod lesenim tramom starodavne hiše.

Dr. Ana Logar
Dr. Ana Logar
popotnica | kemičarka | raziskovalka

Ana v erlenmajerici naravoslovje zmeša s turizmom. Malo se zabliska, malo zadimi in že nastaja nova igra. Sicer profesorica kemije in fizike, ampak navdušena popotnica po domačih in tujih deželah.

Osebni podatki