Izidor ovčice pasel

Belokranjci smo izjemno navezani na ovce. Opevamo jih v ljudskih pesmih, iz volne izdelujemo tople nogavice, iz mleka odličen sir, v slast so nam gastronomske dobrote. In seveda pastirske igre.

Družinska dogodivščina spoznavanja belokranjskega življenja je sestavljena iz spoznavanja in hranjena ovac, ogleda kmetije, kreativne delavnice polstenja volne, tradicionalnih pastirskih iger ter za nameček prave pastirske malice pri odprtem ognju ob belokranjski pesmi. Srečamo se na Ekološki kmetiji Totter v Gribljah, od koder se odpravimo do stoletnega kozolca, tam pa se v družbi meketanja ovac in zabavnih oslov začne naša belokranjska pustolovščina polna zank in ugank. Animacija je primerna za družine z otroki od 3-12. leta starosti in se izvaja v vsakem vremenu.

Dodatne informacije in booking

Zakaj:

Ker bo spoznavanje in druženje z ovcami v zabavo celotni družini. Otroci bodo imeli priložnost spoznavati in srečati ovce, izdelati spominek ter se posladkati z domačim sokom. Igrali se bomo tudi pastirske igre.

Kdaj:

Po dogovoru med majem in novembrom.

Trajanje:

2 uri

Kje se srečamo:

Ekološka kmetija Totter, Griblje 13, 8332 Gradac

Primerno za:

Družine z otroki od 3 do 15 let.

Doživetje vključuje:

Animacijo v trajanju 2 uri, voda, pastirska malica

Cena:

družina (do 4 osebe) 100€ z DDV, vsaka dodatna oseba 15€

Način plačila:

predračun ali gotovina

Več informacij:

  • info@bravina.si
  • 040 593 191
  • brezplačno individualno svetovanje o nastanitvah, animacijah in aktivnostih v Beli krajini
Pošlji povpraševanje

Opcijsko:

Narezek domačih mesnin Ekološke kmetije Totter: 5€/osebo

Zakaj z nami?

Predstavitev ekipe Bravina Experience

Peter Črnič
Peter Črnič
avanturist | vodja | svetovalec

Peter se je na svojih potovanjih že neštetokrat izgubil in zmeraj vrnil z novimi dogodivščinami. Kljub temu, da je strokovnjak s področja hotelirstva, je zaljubljen v naravo in naj vas ne preseneti, če ga srečate z nahrbtnikom sredi gozda.

Gregor Jevšček
Gregor Jevšček
turistični vodnik | raziskovalec | organizator

Gregor je Belo krajino preveslal, prekolesaril, prehodil, prevozil in raziskal. Kot etnolog in kulturni antropolog pogleda za vsak vogal in povsod odkrije kakšno pravljico ali mitološkega junaka, skritega v drevesnih krošnjah ali pa pod lesenim tramom starodavne hiše.

Dr. Ana Logar
Dr. Ana Logar
popotnica | kemičarka | raziskovalka

Ana v erlenmajerici naravoslovje zmeša s turizmom. Malo se zabliska, malo zadimi in že nastaja nova igra. Sicer profesorica kemije in fizike, ampak navdušena popotnica po domačih in tujih deželah.