Bela krajina v 6 urah

Gremo na potep po Beli krajini odkrivat kako je bila ta dežela prvo osvobojeno ozemlje v Sloveniji v drugi svetovni vojni, zakaj je dobila Bela krajina takšno ime in koliko cerkvic lahko preštejemo iz razgledne točke sv. Ane.

Najprej si bomo ogledali edinstveno letalo DC-3, ki je muzejski spomenik in pripoveduje junaško zgodbo o osvoboditvi več kot stotih zavezniških vojakov v času II. sv. vojne. Po gozdni cesti bomo nadaljevali pot do reke Krupe in si ogledali enega največjih in najlepših kraških izvirov v Sloveniji. V brezovih gozdovih bomo spoznali kako je Bela krajina dobila ime in naredili kakšno romantično fotografijo, nato pa bomo obiskali še vinorodne hribe okoli cerkvice sv. Ane. Vrhunec dneva bodo igre, kjer boste ob meketanju ovac spoznavali njihovo milo naravo, ter se z njimi igrali.

Dodatne informacije in booking

Zakaj:

Ker samo v šestih urah obiščete nekaj najlepših kotičkov Bele krajine ter se nasmejite avtentični igri z ovcami.

Kdaj:

Doživetje izvajamo od maja do novembra.

Trajanje:

Vsaj 6 ur.

Primerno za:

Doživetje je primerno za prijatelje, seniorje ali manjše skupine.

Doživetje vključuje:

Prevoz s klimatiziranem kombijem in profesionalno vodenje, kozarec penine, vstopnino na igre z ovcami, sok, vodo.

Način plačila:

Predračun ali gotovina.

Več informacij:

  • info@bravina.si
  • 00386 40 593 191 (Gregor)
Pošlji povpraševanje

Cena:

62€/osebo

Zakaj z nami?

Predstavitev ekipe Bravina Experience

Peter Črnič
Peter Črnič
avanturist | vodja | svetovalec

Peter se je na svojih potovanjih že neštetokrat izgubil in zmeraj vrnil z novimi dogodivščinami. Kljub temu, da je strokovnjak s področja hotelirstva, je zaljubljen v naravo in naj vas ne preseneti, če ga srečate z nahrbtnikom sredi gozda.

Gregor Jevšček
Gregor Jevšček
turistični vodnik | raziskovalec | organizator

Gregor je Belo krajino preveslal, prekolesaril, prehodil, prevozil in raziskal. Kot etnolog in kulturni antropolog pogleda za vsak vogal in povsod odkrije kakšno pravljico ali mitološkega junaka, skritega v drevesnih krošnjah ali pa pod lesenim tramom starodavne hiše.

Dr. Ana Logar
Dr. Ana Logar
popotnica | kemičarka | raziskovalka

Ana v erlenmajerici naravoslovje zmeša s turizmom. Malo se zabliska, malo zadimi in že nastaja nova igra. Sicer profesorica kemije in fizike, ampak navdušena popotnica po domačih in tujih deželah.